ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Υπομνήματα-Έγγραφα Μετακινήσεις προσωπικού της ΠΦΥ

Μετακινήσεις προσωπικού της ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr 

Αθήνα, 12 / 06 / 2019
Αρ. Πρωτ. : 176

Προς :
• Υπουργό Υγείας
• Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
• Γενικό Γραμματέα Υπ. Υγείας
• Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα Υπ. Υγείας

Θέμα : «Μετακινήσεις προσωπικού της ΠΦΥ»

Πριν από κάποια χρόνια οι μόνιμοι εργαζόμενοι των δομών της ΠΦΥ επέλεξαν τον διορισμό τους μεταξύ άλλων θέσεων εργασίας με κάποια προσωπικά κριτήρια όπως καθένας δικαιούται στην αγορά εργασίας είτε πρόκειται για δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα.

Δυστυχώς σήμερα οι πολιτικές υγείας που εφαρμόζονται στην ΠΦΥ τους καθιστούν έρμαια απρόβλεπτων ακατανόητων και άδικων αποφάσεων του εκάστοτε διοικητή ο οποίος ασκώντας μη χρηστή και ορθή διοίκηση τους μετακινεί σε άλλες θέσεις εργασίας είτε ως αντικαταστάτες άλλων συναδέλφων που εργάζονται στα νοσοκομεία είτε ως λύσεις στα κενά που υπάρχουν σε αυτά και που υποτίθεται οι προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έγιναν το τελευταίο διάστημα είχαν καλύψει.

Υπενθυμίζουμε στους εκπροσώπους του υπουργείου υγείας ότι τον Οκτώβριο του 2018, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία μας και εκπροσώπους των συλλόγων μελών της αποδέχτηκε το άδικο των παραπάνω ενεργειών των διοικήσεων των ΥΠΕ τονίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα αφορούσαν το παρελθόν και δεσμεύτηκε δια του λόγου του ότι δεν θα επαναλαμβάνονταν στο μέλλον καθώς μέλημα του υπουργείου υγείας ήταν πλέον η ανάπτυξη του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας.

Ερχόμενοι στο σήμερα, οι μετακινήσεις εργαζομένων από την ΠΦΥ προς τα νοσοκομεία με αποφάσεις των διοικητών της 3ης και 5ης ΥΠΕ συνεχίζονται εις βάρος τόσο των συναδέλφων που μετακινούνται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη στο ελάχιστο τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργούνται στον εργαζόμενο όσο και του συστήματος ΠΦΥ το οποίο εξαιτίας αυτής της κατάστασης υπολειτουργεί καθώς αποδομούνται τμήματα αυτού που προσφέρουν στατιστικά μετρήσιμες και απαραίτητες για την υγεία του πολίτη υπηρεσίες.

Η Ομοσπονδία μας και οι σύλλογοι μέλη της από όλη την Ελλάδα σας καλούν να διευθετήσετε άμεσα αυτό το θέμα που αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα της ΠΦΥ της χώρας μέσω ανάκλησης σχετικών αποφάσεων και σας καθιστά υπεύθυνους για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Υγείας από σήμερα και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Βιτωράτος Λεωνίδας                  Τσιρίγκα Ιωάννα