ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Υπομνήματα-Έγγραφα Καταγγελία προς Ασφαλισμένους ΙΚΑ

Καταγγελία προς Ασφαλισμένους ΙΚΑ

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

 

    Κυβέρνηση, Υπουργεία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σας παραπλανούν λέγοντας ότι θα μειωθεί η αναμονή στα ιατρεία και εργαστήρια του ΙΚΑ.

     Δυστυχώς η αναμονή συνεχώς θα μεγαλώνει, αφού συνεχώς μειώνεται το προσωπικό.

     Οι παροχές υγείας θα ελαττωθούν. Και όλα αυτά γιατί :

  • Δημιουργούν δήθεν ένα Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο φορτώνουν όλα τα ελλείμματα των κλάδων υγείας των Ταμείων που τον απαρτίζουν. Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η καταχρεωμένη Πρωτοβάθμια θα καλυτερεύσει την περίθαλψή σας.
  • Τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ περνούν στο ΕΣΥ σαν παραρτήματα Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να κλείσουν και με πρόσχημα ότι δεν είναι ιδιόκτητα.
  • Η περιουσία του ΙΚΑ, κινητή και ακίνητη, μεταβιβάζεται στη χρήση όλων των Ελλήνων. Σκεφτείτε όμως ότι αυτή δημιουργήθηκε μόνο με τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
  • Δεν διασφαλίζονται οι παροχές υγείας που παρέχουν τα Ταμεία. Συνεχώς θα μειώνονται.
  • Δεν διασφαλίζεται ότι οι ιατρικές υπηρεσίες μέσω της πολυδιαφημιζόμενης ελεύθερης επιλογής θα είναι δωρεάν. Ούτε ότι θα υπάρχει επιλογή για εσάς.
  • Τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ σήμερα με δυσκολία μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ιδρύματος, λόγω έλλειψης προσωπικού. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν σε αυτούς τους ασφαλισμένους προστεθούν και οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, ΟΓΑ και ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτή την κατάσταση την επιδεινώνει το γεγονός ότι τα κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία και ιατρεία των ΟΤΑ δεν μετέχουν υπό τη σκέπη του ΕΟΠΥΥ στην Πρωτοβάθμια. Εξαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή για λόγους ανεξήγητους !

 

     Εμείς οι υγειονομικοί υπάλληλοι με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται για τον Τομέα Υγείας του ΙΚΑ καταγγέλλουμε την όλη διαδικασία, ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που θα φέρει περαιτέρω υποβάθμιση και προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑ