ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δελτία Τύπου Δελτίο τύπου για σύλλογο εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ

Δελτίο τύπου για σύλλογο εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr 

Αθήνα, 26 / 11 / 2018
Αρ. Πρωτ.: 203
Ορθή επανάληψη

Προς:
Όλα τα μέλη της Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Για ακόμη μία φορά, εξ αφορμής του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ, γίναμε αποδέκτες αβάσιμων και ανυπόστατων ισχυρισμών που χρησιμοποιούν τα μέλη του Δ.Σ. του συγκεκριμένου συλλόγου, με στόχο να δημιουργήσουν στους συναδέλφους την πεποίθηση περί δήθεν συμμετοχής του συλλόγου τους στη συνδικαλιστική δύναμη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή σύγχυσης των συναδέλφων, σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Ο σύλλογος εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ ανήκει στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και κατά συνέπεια τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου - συνάδελφοι ΔΕΝ καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση δημοσίων υπαλλήλων. Οι ισχυρισμοί των μελών του Δ.Σ. του εν λόγω συλλόγου, ότι «δήθεν» καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ, διαψεύδονται περίτρανα από την ίδια την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία εξαιτίας των αναληθών ισχυρισμών που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος σύλλογος, προέβη σε δημοσίευση δελτίου τύπου για το θέμα αυτό, με ημερομηνία 8/11/2018 και με αρ. πρωτ. : 462, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της (http://adedy.gr) και βρίσκεται στη διάθεση όλων των συναδέλφων στην ΠΦΥ.

Οι κινήσεις στις οποίες μετέρχονται τα μέλη του Δ.Σ. φανερώνουν εκνευρισμό και αποτελούν προσπάθεια παραπληροφόρησης των συναδέλφων - εργαζομένων, οι οποίοι - μη έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης - προσχώρησαν στον εν λόγω σύλλογο. Φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός υπαλλήλου να αποφασίσει με ελεύθερη βούληση, αν επιθυμεί να είναι μέλος ή όχι μίας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όμως δικαίωμα όλων των συναδέλφων είναι να γνωρίζουν την αλήθεια.

Δυστυχώς, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλει τη δράση του συγκεκριμένου συλλόγου. Θυμίζουμε ότι στις 30/10/2017 και με αρ. πρωτ. : 399 προέβη σε καταγγελία σε βάρος του εν λόγω συλλόγου, καθώς ο τελευταίος επέδειξε άκρως αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά, με την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. να ταχθούν υπέρ της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση!!!, φθάνοντας στο σημείο να προτρέπει τους συναδέλφους στην ΠΦΥ να συμμετέχουν στην παράνομη αυτή διαδικασία.

Τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα συμμετείχε από την πρώτη στιγμή μαζικά στην απεργία – αποχή που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την διαδικασία της αξιολόγησης, προσφέροντας την απαιτούμενη συνδικαλιστική προστασία και κάλυψη στους συναδέλφους - μέλη μας. Η Ομοσπονδία μας απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στον Υπουργό Υγείας, στην οποία πλήρως αιτιολογημένα και τεκμηριωμένα, καταγγέλλει την όλη διαδικασία ''αξιολόγησης'' ως παράνομη και καταχρηστική, εστιάζοντας μάλιστα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ΠΦΥ, επιφυλασσομένη παντός νόμιμου δικαιώματός, καθώς και για τις επόμενες ενέργειες στις οποίες η ΠΟΕ - ΠΦΥ θα προβεί.

Συνάδελφοι,

κάποιοι φρόντισαν σκοπίμως να σας απομακρύνουν από την Ομοσπονδία μας και κατ' επέκταση από το ενιαίο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ότι αυτό συνεπάγεται, όσον αφορά την εκπροσώπηση σας και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεστε, καθώς πλέον πορεύεστε μόνοι και μακριά από την ασφάλεια που συνδικαλιστικά παρέχει η «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας μας και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη δημιουργία του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων - ΠΦΥ (ΠΣΕ -ΠΦΥ), που από την πρώτη στιγμή της σύστασης του, εκδήλωσε έμπρακτα το ενδιαφέρον να ενταχθεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να γνωρίζουν τα μέλη του εξ αρχής ότι θα είναι και μέλη της ανώτατης ένωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Προστατεύοντας την ενότητα του χώρου μας, προστατεύετε τους εαυτούς σας και τα κεκτημένα δικαιώματά σας. Σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας και να εγγραφείτε μαζικά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων - ΠΦΥ που εγγυάται την εκπροσώπηση σας από όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Βιτωράτος Λεωνίδας            Παπαθωμά Ελευθερία

pdf Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ - Απάντηση στον Σύλλογο Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ