ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  - Site: www.poe-pfy.gr 

 

Αθήνα, 15 / 05/ 2017
Αρ. Πρωτ. : 44

Προς :
Όλες τις Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συμμετέχει στην 24ώρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΙΟΥ 2017που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα τα λαϊκά στρώματαδέχονται συνολικά μιαπρωτοφανή επίθεσηαπό την κυβέρνηση, τους δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτό περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα,  τηνέα μείωσητων κύριωνσυντάξεων (μέχρι και 330 ευρώ τον μήνα), αλλά και των επικουρικών, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, τημείωσητουαφορολόγητουαπό 8.600 σε 5.681 ευρώ (που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενός μισθού τον χρόνο από κάθε εργαζόμενο), νέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτο θύμα τηΔΕΗ και την ακόμα μεγαλύτερη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

            Πρόκειται, λοιπόν, ουσιαστικά για το4ομνημόνιο που οδηγεί το λαό σεμεγαλύτερη φτωχοποίηση, την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτεροαδιέξοδοκαι τη χώρα μας σε ακόμα πιο ταπεινωτική υποτέλεια. Ηαντιλαϊκήαυτήεπίθεσητων δανειστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα έχει διάρκεια,λόγω της νέας μνημονιακής δέσμευσης, με την οποία  φορτώνουν τη χώρα, για συνέχιση των πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και κατά συνέπεια των πολιτικών της λιτότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2028.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία και γενικότερα στην Υγεία με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Κοινή Απεργιακή Συγκέντρωση

ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ – Κοινωνικών Φορέων

 

Για το Δ.Σ. της

Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

 

   Ο Πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας

Βιτωράτος   Λεωνίδας   Παπαθωμά Ελευθερία