ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Αρ. Πρωτ. : 144
Αθήνα 26 / 05 / 2016

ΠΡΟΣ :
• ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΞΑΝΘΟ
• ΑΝΑ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Σ. ΒΑΡΔΑΡΟ
• ΔΙΟΙΚΗΤΗ 5ης ΥΠΕ Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκπληξη και οργή μας προκάλεσε τόσο το άρθρο της εφημερίδας «Κόσμος» όσο και η απαντητική επιστολή της Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κ. Βαγενά που ευχαρίστησε την τοπική εφημερίδα της Λάρισας για το σχετικό δημοσίευμα που αφορά τις « χαμένες υπεράριθμες νοσοκόμες του ΠΕΔΥ-Μ.Υ Λάρισας».

Δυστυχώς η στάση της κ. Βαγενά αποδεικνύει ότι αφενός δε γνωρίζει την κατάσταση του προσωπικού μιας Μονάδας αρμοδιότητάς της και αφετέρου δεν έπραξε καν το αυτονόητο, ελέγχοντας αν και εφόσον τα στοιχεία του σχετικού δημοσιεύματος είναι αληθή.

Αν το έπραττε αυτό, θα γνώριζε ότι το ΠΕΔΥ-Μ.Υ Λάρισας στερείται παντελώς διοικητικού προσωπικού, με αποτέλεσμα 10 τουλάχιστον νοσηλευτές να απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα καλύπτοντας νευραλγικά και απαραίτητα για τη λειτουργία και «επιβίωση» της Μονάδας τμήματα (γραφείο προσωπικού ,τηλεφωνικά, ραντεβού, πρωτόκολλο ,επιτροπές κα.). Με αποκορύφωμα ακόμη και τη φύλαξη του κτηρίου που υπάγεται στην αρμοδιότητα ενός «υπεράριθμου νοσοκόμου».

Επιπρόσθετα θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι 3 νοσηλεύτριες απουσιάζουν με άδεια κύησης και ανατροφής τέκνου όπως επίσης θα έπρεπε να γνώριζε ότι 2 Νοσηλεύτριες έχουν μετακινηθεί σε άλλη δομή ΠΦΥ με απόφαση της οικίας ΔΥΠΕ.

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι οι λόγοι της απαράδεκτης στάσης της Υποδιοικήτριας στο εν λόγο δημοσίευμα οφείλεται ή στην πλήρη άγνοιά της για τις λειτουργικές ανάγκες και τα προβλήματα των Μονάδων ΠΦΥ ή αποσκοπεί στην περαιτέρω αποδόμηση και απαξίωση των ΠΕΔΥ-ΜΥ πράγμα αντίθετο με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση της ΠΦΥ.

Για όλους τους πιο παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε το άρθρο ως αναληθές και ζητάτε την αποκατάσταση της αλήθειας τόσο από την εφημερίδα όσο και από την υποδιοικήτρια.

Για το ΔΣ της
Π.Ο.Ε. –ΠΦΥ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ         ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ