ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δελτία Τύπου Τα Μικροβιολογικά - Βιοχημικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν

Τα Μικροβιολογικά - Βιοχημικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tα Μικροβιολογικά – Βιοχημικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ (τέως ΙΚΑ) σε όλη την επικράτεια υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν ελλείψει υλικών. Με αποτέλεσμα το μεν προσωπικό (γιατροί, παρασκευαστές κλπ) να μην έχουν αντικείμενο, οι δε ασφαλισμένοι να βαρύνονται με το 15% της δαπάνης των εξετάσεων εφόσον απευθύνονται πλέον σε ιδιωτικά εργαστήρια, αφού οι δομές του ΕΣΥ αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο του κόσμου, ενώ παράλληλα, και το Ταμείο επιβαρύνεται, όπως πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε με σημαντικότατα ποσά, αφού εξετάσεις που γίνονταν με ελάχιστο κόστος στα δικά του εργαστήρια, πλέον στην ελεύθερη αγορά κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Η Π.Ο.ΥΓ.Υ – Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ζητά να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εργαστήρια, ώστε και οι ασφαλισμένοι να ανακουφισθούν οικονομικά και να σταματήσει η άσκοπη οικονομική αιμορραγία των Ταμείων. Διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.