ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δελτία Τύπου Συμπαράσταση της ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ στον αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στα Λουκέτα, τις Διαθεσιμότητες και τις Απόλύσεις

Συμπαράσταση της ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ στον αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στα Λουκέτα, τις Διαθεσιμότητες και τις Απόλύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σήμερα μαζί σας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στον αγώνα για το μη κλείσιμο των νοσοκομείων και ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο χώρο της Υγείας.

Την ώρα που ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε οικονομική αιμορραγία και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, η συγκυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία, καταργεί κλινικές και κρεβάτια και αποδομεί τις δομές του ΕΟΠΥΥ με απώτερο σκοπό να τον μετατρέψει σε αγοραστή.

Όλα αυτά γίνονται για να γίνει η περίθαλψη καλύτερη !!!

Η απαξίωση των Δημόσιων δομών Υγείας στρέφει τον Έλληνα πολίτη σε μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας.

Παράλληλα το κόστος για υπηρεσίες υγείας μεταφέρεται μεθοδευμένα στην τσέπη του Έλληνα πολίτη, σε μια προσπάθεια του κράτους να αποχωρήσει από τις κοινωνικές δαπάνες.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, καθώς συγκυβέρνηση και Τρόϊκα δεν δείχνουν καμία πρόθεση να σταματήσουν την κατεδάφιση των δημόσιων δομών Υγείας και των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη διάλυση των Δημόσιων δομών Υγείας και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ένα ενιαίο, πλατύ μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΕ- ΕΟΠΥΥ