ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Απεργίες 24ωρη Πανελλαδική απεργία Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

24ωρη Πανελλαδική απεργία Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927

Αθήνα, 01 / 10 / 2018
Αρ. Πρωτ. : 169
Προς :
Όλα τα μέλη της Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετείχε ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Παρά ταύτα η επιτροπή κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών από τις εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες, δεν γνωστοποιείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 – νόμος για το μισθολόγιο – αυτό καταδεικνύει.

Η Κυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς αντιμετωπίζει το θέμα ως οικονομικό δείκτη με κόστος που πρέπει να περικοπεί.

Η ΠΟΕ ΠΦΥ κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση και ζητά να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι ειδικότητες των Επισκεπτών Υγείας, Φυσικοθεραπευτών και Οδοντοτεχνιτών. Παρά της επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης, για την υπαγωγή στο επίδομα των άνω ειδικοτήτων είναι ορατός ο κίνδυνος να περικοπεί το επίδομα και στους νυν δικαιούχους.

Η ομοσπονδία μας καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 στο πλαίσιο κοινής δράσης με άλλες Ομοσπονδίες που αφορούν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Πανεπιστημίου 37, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12:00μμ.

Διεκδικούμε:

  • Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  • Επέκτασή του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί όπως Οδοντοτεχνιτών, Επισκεπτών Υγείας, Φυσικοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών
  • Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  • Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα με αντίστοιχη αύξηση στις οικονομικές παροχές.
  • Υπολογισμός των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης.
  • Να παραδοθεί το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής από το Υπουργείο Οικονομικών που αφορά τα ΒΑΕ
  • Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου, να διατηρήσουμε κεκτημένα ετών, να αγωνιστούμε να αρθούν οι αδικίες και να συμπεριληφθούν στο επίδομα οι ειδικότητες που το δικαιούνται.

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Βιτωράτος Λεωνίδας            Παπαθωμά Ελευθερία