ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Καταγγελία για επιστημονικά υπεύθυνη στο ΚΥ Πατησίων

Καταγγελία για επιστημονικά υπεύθυνη στο ΚΥ Πατησίων

05 08 2020 kataggelia

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΣΕ-ΠΦΥ) καταγγέλλει την ανάρμοστη διοικητική και συμπεριφοριστική στάση της επιστημονικά υπεύθυνης του Κέντρου Υγείας Πατησίων κ. Βαρδάκη.

Την ώρα που η επιστημονική κοινότητα διαχρονικά μέσω των εκπροσώπων της και μέσω ειδικών φορέων μάχεται για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού έχοντας ως σύμμαχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση που σώζει τις ζωές των γυναικών, η κ. Βαρδάκη θέλησε απρεπώς να υποχρεώσει συνάδελφο η οποία έχει υποβληθεί σε σχετική επέμβαση στο παρελθόν, να ακυρώσει προγραμματισμένο απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας της ραντεβού σε δημόσιο αντικαρκινικό νοσοκομείο για την πραγματοποίηση της μαστογραφίας της.

Η συνάδελφος ζήτησε να κάνει χρήση της ειδικής άδειας για αυτό τον σκοπό που χορηγείται πλέον από το κράτος μέσω σχετικής νομοθεσίας, με το ιστορικό της ήδη γνωστό στην κ. Βαρδάκη και με γνωστή την διαδικασία του προγραμματισμού των ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία σε όλους μας, για να λάβει την απάντηση "αν είσαι άρρωστη βάλε αναρρωτική άδεια ή κάνε τη αργότερα" φέρνοντάς την σε πολύ δύσκολή θέση υπηρεσιακή και ψυχολογική. Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί και με άλλη νοσούσα συνάδελφο του ΚΥ Πατησίων.

Σημειώνεται δε ότι η επιστροφή της συναδέλφου στο ΚΥ Πατησίων "τιμωρητικά" συνοδεύτηκε παρότι είναι διοικητικός, από την τοποθέτηση της στη διαλογή και στις πληροφορίες αφαιρώντας της τον κωδικό μέσω του οποίου ασκούσε τα καθήκοντα της διαχρονικά στο τμήμα της γραμματείας του ΚΥ.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι μας έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και κάποιοι εξ αυτών έχουν φτάσει στα όρια της παραιτήσεως.

Σε κάθε περίπτωση, σε ότι αφορά την υγεία, όλοι έχουμε χρέος και ακόμη περισσότερο εμείς του χώρου της υγείας από όποια θέση κατέχουμε να την προασπιζόμαστε ως το ύψιστο αγαθό και να προτρέπουμε τους ανθρώπους να την περιφρουρούν μέσω της πρόληψης. Κάθε ενέργεια αντίθετη, είναι το λιγότερο αχαρακτήριστη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, περιμένουμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την ηγεσία της Διοίκησης την έμπρακτη καταδίκη και απομόνωση αυτών που εκφράζουν και υλοποιούν τέτοιες "διοικητικές πρακτικές" του ανθρώπινου δυναμικού και ζητούμε κατά την κρίση τους την αντικατάσταση της επιστημονικά υπεύθυνης του ΚΥ Πατησίων.

 

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Βιτωράτος Λεωνίδας                  Τσιρίγκα Ιωάννα