ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Η ΠΟΕ – ΠΦΥ στηρίζει την πορεία διάσωσης της δημόσιας υγείας

Η ΠΟΕ – ΠΦΥ στηρίζει την πορεία διάσωσης της δημόσιας υγείας

Η ΠΟΕ – ΠΦΥ στηρίζει την πορεία διάσωσης της δημόσιας υγείας. Η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας αποτελεί μονόδρομο για την πολιτεία μετά και τα πρόσφατα γεγονότα που άλλαξαν την ζωή και τις συνήθειες όλων μας.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημόσιας υγείας είναι η Π.Φ.Υ. που ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ λόγος για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση της , δυστυχώς τα πάντα παραμένουν απλώς σχέδια επί χάρτου. Η συνεχής απαξίωση και αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων στις απέλπιδες κραυγές των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας για τον σχεδιασμό οργανισμού - οργανογράμματος με σαφή περιγράμματα θέσεων και παροχών, προσλήψεις επιστημονικού και λοιπού προσωπικού οδήγησαν σε περεταίρω παρακμάζουσα κατάσταση τα κέντρα υγείας. Το πείραμα του διοικητικού μοντέλου που ακολουθήθηκε με την ένταξη των κέντρων στις Υγειονομικές περιφέρειες απέτυχε παταγωδώς στην πράξη αφού έξι χρόνια μετά την μεταρρύθμιση του Ν4238/14. είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα! Αποδοκιμάζουμε την αλόγιστη και αδικαιολόγητη χρησιμοποίηση των εργαζομένων της ΠΦΥ ως δεξαμενή άντλησης ανθρωπίνων πόρων για την κάλυψη κενών των δημόσιων νοσοκομείων.

 Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις ψηφοθηρικές υποσχέσεις και δρομολογηθούν οι απαραίτητες εξελίξεις που θα αναδιοργανώσουν και θα ενισχύσουν την δημόσια ΠΦΥ.
• Διεκδικούμε την ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ
• Την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τον μήνα Απρίλιο Μάιο.
• Την αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε 300 ευρώ για την 1η κατηγορία και την ένταξη στους δικαιούχους και των συναδέλφων που εξαιρούνται.
• ¨Άμεση άρση όλων των μετακινήσεων των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας από τα Νοσοκομεία.
• Την επέκταση της ειδικής άδειας 10 ημερών και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό των ΚΥ 24ωρης που εξαιρέθηκαν από τον Ν.4600/2019
• Την κατάθεση ειδικής τροπολογίας για την θέσπιση θέσεως Προϊσταμένου Υγειονομικού και Διοικητικού προσωπικού στα ΚΥ.
• Την δρομολόγηση των διαδικασιών για την δημιουργία ενός σύγχρονου διοικητικού μοντέλου της ΠΦΥ (οργανόγραμμα- οργανισμός)

Συνάδελφοι είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η συστράτευση όλων των εργαζομένων στις δομές της ΠΦΥ προκειμένου να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε μια ισχυρή Δημόσια ΠΦΥ.