ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Γιατί λέμε όχι στην αξιολόγηση

Γιατί λέμε όχι στην αξιολόγηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr
 

Αθήνα, 08 / 04 / 2019
Αρ. Πρωτ. : 86

Προς :
Όλα τα μέλη της Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

Ανακοίνωση

Θέμα :  "Γιατί λέμε όχι στην αξιολόγηση"

Η Π.Ο.Ε - Π.Φ.Υ πήρε θέση στη διαδικασία της αξιολόγησης με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, που αναδείκνυε με ξεκάθαρο τρόπο τους λόγους που αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική. Συντασσόμενη η ομοσπονδία μας με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19/03/2019 συνεχίζουμε την απεργία -αποχή για τους εξής λόγους.

1. Δεν έχουν καταρτιστεί τα οργανογράμματα, ούτε τα περιγράμματα των θέσεων που κατέχουμε στις δομές της Π.Φ.Υ που υπηρετούμε. Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 15 του ν.4369/2016 πρώτος αξιολογητής είναι ο άμεσα ιεραρχικός προιστάμενος του υπαλλήλου, εφόσον αυτός προΐσταται των υπαλλήλων αρμοδιότητας του. Στις δομές της ΠΦΥ τέτοιος προιστάμενος δεν υφίσταται διότι δεν υπάρχει εγκεκριμένος οργανισμός και η μόνη θέση ευθύνης είναι του επιστημονικά υπεύθυνου ο οποίος δεν έχει διοικητικές αρμοδιότητες άρα δεν μπορεί να αξιολογήσει.

2. Χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε στοχοθεσία από το υπουργείο υγείας για τη χρονιά που δημοσιεύτηκε ο σχετικός νόμος το 2016 ούτε ομοίως και για τις επόμενες χρονιές εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να αξιολογηθούν υπάλληλοι και υπηρεσίες..

3. Όπως ήδη αναφέραμε οι επιστημονικά υπεύθυνοι των ΚΥ σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να προβούν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων αφού ούτε κατέχουν θέση Διευθυντή Προϊσταμένου, ούτε έτι περαιτέρω τους έχει ανατεθεί η πιο πάνω αρμοδιότητα. Ως εκ τούτου ως αξιολογητής Α΄ μπορεί να οριστεί μόνο ο προϊστάμενος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού τις ΔΥ.ΠΕ και ως αξιολογητής Β' αρμόδιος προϊστάμενος του, δηλαδή ο Διοικητής ή υποδιοικητής, καθιστώντας κατά αυτό τον τρόπο την όλη διαδικασία παράνομη καταχρηστική και αναξιοκρατική.

Η Ομοσπονδία μας ζητά άμεσα την απόσυρση αυτού του είδους την αξιολόγηση για τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές και σχηματισμούς ΠΦΥ. Να συσταθούν τα οργανογράμματα των δομών ΠΦΥ και να προχωρήσουν στην θεσμοθέτηση προϊσταμένων τμημάτων προκειμένου τα παραπάνω τμήματα να λειτουργούν εύρυθμα αποδοτικά και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Να υπενθυμίσουμε στο, κ. Υπουργό ότι είχατε συνταχτεί πλήρως με την θέση μας το 2014 ότι δεν μπορούμε να αξιολογηθούμε λόγω έλλειψης οργανισμού και περιγραμμάτων θέσεων.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους συναδέλφους και τους λέμε να μην προχωρήσουν στην αξιολόγηση και πάνω από όλα να μην υποκύψουν σε πιέσεις και απειλές που πιθανόν θα ακολουθήσουν μιας τέτοιας απόφασης τους.

 

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Βιτωράτος Λεωνίδας            Παπαθωμά Ελευθερία