ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΠΦΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΠΦΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927

Αθήνα, 14 / 03 / 2019
Αρ. Πρωτ. : 51

Προς :
Όλους τους συναδέλφους

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΠΦΥ, σας ενημερώνει ότι στις 20/2/2019 αντιπροσωπία της, παρευρέθηκε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, εκπροσωπώντας για ακόμη μία φορά τους εργαζόμενους όλων των κλάδων στις δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Με σημαντικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις επί του πρόσφατου νομοσχεδίου Ν. 4600/2019 του Υπουργείου Υγείας, επετεύχθησαν αλλαγές και αποκαταστάθηκαν αδικίες προς όφελος των εργαζομένων τους οποίους αφορούσε το εν λόγω νομοσχέδιο.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η ρύθμιση στο άρθρο 99 του ψηφισθέντα νόμου, για την επέκταση της ειδικής άδειας 10 ημερών [οι διατάξεις του άρθρου 105 του ν. 2071/1992 (ΑΊ23)και της κ.υ.α. 2003075/204/0022/1995 (Β΄ 33)], για όλους τους εργαζομένους των εργαστηρίων των ΚΥ (ακτινολογικών, βιοπαθολογικών και οδοντοπροσθετικών) στην ΠΦΥ είχε αποσταλεί με μορφή επιστολής διαμαρτυρίας στις 14/12/2018 στο Υπουργείο Υγείας από την ομοσπονδία ΠΟΕ-ΠΦΥ. Επιπρόσθετα, η καθιέρωση της 7ώρης και 5ημερης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους εργαστηριακού τομέα ήταν ένα ακόμη πάγιο αίτημα της ομοσπονδία μας .

Σε ότι αφορά την ένταξη στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Επισκεπτών Υγείας, Οδοντοτεχνιτών, Κοινωνικών λειτουργών και Φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στις δομές ΠΦΥ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και περιμένουμε βρισκόμενοι σε επαγρύπνηση τις εξελίξεις. Ανάλογη παρέμβαση αφορούσε την καταβολή επιδόματος των προϊσταμένων.

Υποχρεωνόμαστε, για διευκρινιστικούς λόγους και αποτροπή προσπαθειών παραπλάνησης όλων των συναδέλφων, να σας αναφέρουμε ότι οι προσπάθειες με ανυπόστατες ανακοινώσεις του ΔΣ του Συλλόγου 1ης και 2ης ΥΠΕ να καπηλευθεί τους κόπους, τις προσπάθειες και τους αγώνες τις Ομοσπονδίας πέφτουν συνεχώς στο κενό .

Τους καλούμε δε να σταματήσουν την παραπληροφόρηση των εργαζομένων στην οποία επιδίδονται συνεχώς τελευταία αφού είναι προφανές ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν και να αντιληφθούν τι ψηφίζεται κάθε φορά στην Βουλή. Για ακόμη μία φορά εκτέθηκαν πριν λίγες μέρες ανακοινώνοντας ότι επανέρχεται η ακτινολογική άδεια ενώ ήδη είχε αλλάξει το άρθρο 99 του Ν 4600/2019.

Επιπλέον δε, ακόμη υπάρχουν συνάδελφοι-μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου που πιστεύουν κατόπιν λανθασμένης πληροφόρησης τους ότι ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζουμε ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με Δελτίο Τύπου τους έχει διαψεύσει περίτρανα. Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε τους συναδέλφους κατόχους καρτών για τα ΜΜΕ που εκδόθηκαν μέσω του συγκεκριμένου συλλόγου ότι η ΑΔΕΔΥ ερευνά το θέμα σε ότι αφορά την νομιμότητα της διαδικασίας καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι μόνο μέλη της ΑΔΕΔΥ δικαιούνται τις κάρτες με έκπτωση για τα ΜΜΕ.

Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι κανένα πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο δεν μπορεί να παρέχει επαρκή κάλυψη στα μέλη του αν δεν είναι μέλος σε κάποια ομοσπονδία και κατ επέκταση στην ΑΔΕΔΥ.

Η πρόσφατη ανακοίνωσή τους για ένταξη σε ομοσπονδία είναι μία επανάληψη προηγούμενων κατά καιρούς ανακοινώσεων κερδίζοντας χρόνο ύπαρξης εις βάρος των μελών τους και της ορθής ενημέρωσης αυτών.

Συνάδελφοι σας καλούμε να συσπειρωθείτε με βάση τις αποφάσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΠΦΥ και της ΑΔΕΔΥ. Για ακόμη μία φορά σας καλούμε άμεσα να εγγραφείτε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Π.Φ.Υ., τον σύλλογο που αποδεδειγμένα ιδρύθηκε με μοναδικό σκοπό την εγγύηση της ενότητας και της εκπροσώπησης σας από την Ομοσπονδία μας και την ΑΔΕΔΥ.

 

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Βιτωράτος Λεωνίδας            Παπαθωμά Ελευθερία