ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Καταγγελία εργαζομένων ΠΕΔΥ- ΜΥ Σερρών

Καταγγελία εργαζομένων ΠΕΔΥ- ΜΥ Σερρών

Αρ. Πρωτ. : 178
Αθήνα 23 / 06 / 2016

ΠΡΟΣ :
• ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ
• ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΑΡΔΑΡΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι εργαζόμενοι του ΠΕΔΥ- ΜΥ Σερρών καταγγέλλουμε την απρόσκοπτη και αθέμιτη μετακίνηση μας προς το Νοσοκομείο Σερρών για την κάλυψη των υποτιθέμενων αυξημένων και επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου την ώρα που συνάδελφοι μας νοσηλευτές μετακινούνται ηθελημένα και με αθέμιτα μέσα από τα ΚΥ του νομού προς το ΠΕΔΥ- ΜΥ Σερρών.
Η μαζική και άναρχη μετακίνηση προσωπικού υποβαθμίζει τον ρόλο των επαγγελματιών υγείας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Οι όποιες μετακινήσεις γίνονται πρέπει να είναι στοχευμένες για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες και όχι ανάγκες που προκύπτουν μετά από ρουσφετολογικές μετακινήσεις υπαλλήλων των Κ.Υ. προς τις Μ.Υ.


Οι ανάγκες λοιπόν της Μ.Υ. Σερρών, εφόσον εξασφαλίστηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, εντοπίζονται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού και όχι νοσηλευτικού, μαιευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού γενικότερα, το οποίο καλείται να εκτελεί παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα. Συγκεκριμένα ο περιορισμένος αριθμός ιατρών αφενός, οι εφημερίες που καλούνται να καλύψουν αφετέρου οδηγούν στην ακύρωση τουλάχιστον 600 ραντεβού το μήνα, βάζοντας σε αναμονή την υγεία των ασφαλισμένων με αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση τους. Αυτό σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις κρατικές δομές για την εξυπηρέτηση τους και με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται ο ρόλος και η βαρύτητα των δημοσίων δομών υγείας, το οποίο αντίκειται στον υπ’ αριθμ. 4238/2014 Νόμο, άρθρο 1/παραγρ. 1 όπου το κράτος δεσμεύεται να μεριμνά και να εγγυάται την παροχή υπηρεσιών υγείας μέσω της Π.Φ.Υ.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

- Την παύση των αδικαιολόγητων μετακινήσεων μας ή τουλάχιστον την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων, συμπεριλαμβανομένου και της δυνατότητας μετακίνησης προς το Γ.Ν.Σ των ήδη μετακινημένων υπαλλήλων από Κ.Υ προς Μ.Υ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μετακίνηση ενός υπαλλήλου ήδη μετακινημένου σε Κ.Υ των Σερρών προς το Γ.Ν.Σ.
- Την επάνδρωση της Μονάδας μας με γιατρούς.
- Την επισήμανση στους φορείς που μας τοποθετείτε ότι είμαστε συνάδελφοι ίσης κατηγορίας και όχι τα «μπαλαντέρ» που χρήζουν κατωτάτης μεταχείρισης.

Για το ΔΣ της
Π.Ο.Ε. –ΠΦΥ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ     ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ