ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Ανακοίνωση για την απεργία - αποχή από την "αξιολὀγηση"

Ανακοίνωση για την απεργία - αποχή από την "αξιολὀγηση"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. )
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Site: www.poe-pfy.gr 

Αθήνα, 12 / 06/ 2017
Αρ. Πρωτ. : 55

Προς :
Όλες τις Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ

Ανακοίνωση για την απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση»
Συνεχίζουμε!
Απεργούμε – απέχουμε
Από την «αξιολόγηση»
Των νόμων 4369/2016 & 4473/2017
Συλλογικά και μαζικά να αντισταθούμε στη διάλυση του Δημοσίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη, στις 26/5, η Κυβέρνηση σε συμφωνία με τους «θεσμούς», που ζητούν να έχει ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» μέχρι τέλος Ιουνίου, εντείνει τις πιέσεις στους εργαζομένους, μεσούσης της απεργίας – αποχής που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 15/3/2017.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», όπως προβλέπεται στο Νόμο 4369/2016, έχει παρέλθει από τις 31/3. Οι εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, έχουν απορρίψει στην πράξη το νόμο που τους στοχοποιεί για τη μνημονιακή κατάντια του Δημοσίου στη χώρα μας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος την απεργία – αποχή από κάθε στάδιο της διαδικασίας (των νόμων 4369/2016 & 4473/2017 – Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης) και να μην αποπροσανατολιστούν από τις πιέσεις κυβέρνησης – «θεσμών».

Η συγκεκριμένη «αξιολόγηση», που κρίνει μόνο το άτομο, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, ενός μνημονιακού περιβάλλοντος, που αφαιρεί δραματικά ανθρώπινους και υλικούς πόρους από το δημόσιο, θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τους υπαλλήλους, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο και γι’αυτό απορρίπτεται από την ΑΔΕΔΥ.

Η μνημονιακή πειθαρχία όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια επιτάχυνε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» που ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια, και με άλλοθι την κρίση θέλουν να ολοκληρώσουν ένα σχέδιο που προβλέπει εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, δουλειά χωρίς δικαιώματα και κράτος χωρίς κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες, παρά μόνο προνοιακές για επιβίωση.

Στο Δημόσιο, ήδη, από το 2000, με τη θεωρία περί «ευέλικτου και επιτελικού κράτους», εκχωρήθηκαν πολλές αρμοδιότητες σε εργολάβους και ιδιώτες, υποβαθμίστηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι τεχνικές και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη συντήρηση και την ανάπτυξη των υποδομών των πόλεων ιδιωτικοποιήθηκαν, όσες από αυτές ήταν κερδοφόρες και υπήρχε ενδιαφέρον από τους ιδιώτες.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, ψηφίζει και υλοποιεί το «πακέτο» που αφορά στην οργάνωση και στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα. Και μάλιστα, αν κρίνουμε από αυτά που γράφονται στις εγκυκλίους που εκδίδει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βιάζεται ιδιαίτερα!

Στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΔΕΔΥ για απεργία –αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης», οργανώνουμε τη συλλογική αντίσταση βήμα βήμα, με τα Σωματεία και την Ομοσπονδία μας και τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, με την αγωνιστική αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων και συναδελφισσών, ΔΕΝ διστάζουμε, ΔΕΝ φοβόμαστε, ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ και προχωράμε.

Αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία του αγώνα μας που ακύρωσε την «αξιολόγηση» του κ. Μητσοτάκη, που οδηγούσε σε διαθεσιμότητες κι απολύσεις. Ο νόμος εκείνος ακυρώθηκε στην πράξη, γιατί συνάντησε τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και με τη μαζική ανυπακοή και την άρνηση της συμμετοχής σε όλα τα βήματα της «αξιολόγησης».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το επόμενο κρίσιμο διάστημα καλούμαστε όλοι να στηρίξουμε τα παρακάτω :

  • Κανένα Σωματείο και καμιά Ομοσπονδία να μην αποδεχθεί νέα οργανογράμματα και Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), που θα είναι προσαρμοσμένα σε μνημονιακό κουστούμι. Τα νέα οργανογράμματα θα πρέπει να εξασφαλίζουν την καλύτερη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών για το σύνολο της κοινωνίας.
  • Οργανώνουμε τη πάλη σε κάθε χώρο δουλείας και σε Σωματεία.
  • Οι εργαζόμενοι παραδίδουμε τα έντυπα αξιολόγησης στα Σωματεία και στη συνέχεια στην Ομοσπονδία μας, τα οποία τα διατηρεί στη διάθεση της ΑΔΕΔΥ.
  • Κανένας εργαζόμενος δεν αξιολογεί ούτε τον προϊστάμενο του, ούτε τον υφιστάμενο του.
  • Στις ολομέλειες τμήματος – διεύθυνσης παρεμβαίνουν τα Σωματεία – Ομοσπονδία – ΑΔΕΔΥ για να εξηγήσουν τι κρύβουν οι νόμοι «αξιολόγησης», κινητικότητας, τα οργανογράμματα κλπ και απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
  • Δεν υπογράφουμε τα έντυπα με τη συμβουλευτική συνέντευξη με τον προϊστάμενο, ούτε μετά την ολομέλεια τμήματος/διεύθυνσης.

Η ΑΔΕΔΥ παρέχει απόλυτη κάλυψη σε όλους.
Η απεργία – αποχή αφορά ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ τους/τις εργαζόμενους-ες στο Δημόσιο, που είναι μέλη της ΑΔΕΔΥ.
Η μορφή της απεργίας – αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζομένους που συμμετέχουν.

 

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

Ο Πρόεδρος      Η Γεν. Γραμματέας

Βιτωράτος Λεωνίδας    Παπαθωμά Ελευθερία