ΠΟΕ-ΠΦΥ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΦΥ

Επικοινωνία :   Αριστοτέλους 28, ΤΚ : 10433
Τηλ :  210.3642927 - Fax :   210.3642249
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Ανακοινώσεις Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΦΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 28 - 4ος ΟΡΟΦΟΣ - Τ.Κ. 10433 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ: 210.3642927
Fax: 210.3642249 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  - site: www.poe-pfy.gr 

Αρ. Πρωτ. : 230
Αθήνα 11 / 10 / 2016

ΠΡΟΣ :
• Όλους τους συναδέλφους των Μ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σε συνέχεια της ενημερωτικής ανακοίνωσής μας, σας παραθέτουμε επιγραμματικά και συνοπτικά, τα θέματα, τις προτάσεις και τις απαντήσεις επί αυτών, που προέκυψαν από τη συνάντηση στις 5/10/2016 με τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό.

  • Νομοσχέδιο Π.Φ.Υ. – ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου των Μ.Υ του Π.Ε.Δ.Υ και όχι κατάργηση υπηρεσιών.
  • Οργανόγραμμα και συμμετοχή επί του σχεδιασμού, εκπροσώπων των εργαζομένων (υγειονομικών υπαλλήλων), ώστε να αποφευχθούν παραλείψεις και λάθη σε επίπεδο αποφάσεων και διαδικασιών που αφορούν τις δομές μας.
  • Άμεση παρέμβαση για την καθαριότητα των Μονάδων Υγείας της 2ης Υ.Πε. λόγω σοβαρής επικινδυνότητας για την υγεία εργαζομένων και πολιτών.
  • Ενίσχυση με προσλήψεις προσωπικού.
  • Καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος στους κλάδους Επισκεπτών Υγείας, Φυσικοθεραπευτών και Οδοντοτεχνιτών - άρση αδικιών.
  • Καταβολή επιδόματος θέσεως ευθύνης στους υγειονομικούς υπαλλήλους, αφού «επί τοις πράγμασι» φέρουν το βάρος της ευθύνης της λειτουργίας των Μονάδων.
  • Καταβολή οδοιπορικών σε κλάδους που εξ αντικειμένου πραγματοποιούν παρεμβάσεις στην κοινότητα (π.χ. κατ΄οίκον φυσικοθεραπείες, επισκέψεις).
  • Παρέμβαση εκ του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του, του Γεν. Γραμ. κ. Βαρδαρού στις Διοικήσεις των Υ.Πε. για ορθολογική συμπεριφορά και αμερόληπτες αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν αρμονική συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων. Τέλος,
  • Τονίστηκε η ανάγκη πάταξης αυθαιρεσιών στις μετακινήσεις συναδέλφων και η τήρηση ηθικών, δίκαιων, νόμιμων και αντικειμενικών κριτηρίων σ’ αυτές (π.χ. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κλπ).

Σε ότι αφορά τα παραπάνω, ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμ. κ. Βαρδαρός επέδειξε κατανόηση και διάθεση να παρέμβει στην επίλυση των κατά την γνώση του εφικτών για την εποχή της κρίσης ζητημάτων και ανέφερε σε γενικές γραμμές τα εξής:

  • Το νομοσχέδιο έχει καθυστερήσει λόγω επεξεργασίας παραγράφων-άρθρων για την ψυχική υγεία. Ισχύει η ίδρυση Τοπικών Ιατρείων για την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στην υγεία.
  • Χρήσιμη και απαραίτητη η συνεισφορά των υγειονομικών υπαλλήλων στις Δ.Υ.Πε.
  • Θα γίνει έλεγχος για την καθαριότητα της 2ης Υ.Πε. καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα για αυτόν μετά τη συνάντηση.
  • Άδικη η μη καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος για τους εργαζόμενους στους φορείς υγείας, προς το παρόν όμως είναι εφικτή η προσπάθεια καταβολής στους Επισκέπτες Υγείας προκειμένου να εναρμονιστούν με τους συναδέλφους στα Κ.Υ και τα Νοσοκομεία.
  • Επιβάλλεται η καταβολή οδοιπορικών στις αντίστοιχες ειδικότητες κάτι το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τα σχέδια του Υπουργείου για την παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών στην κοινότητα.
  • Δεσμεύτηκε για την καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης των προϊστάμενων των Μ.Υ εξαιτίας του φόρτου εργασίας και της ευθύνης που φέρουν.

Κλείνοντας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι πραγματοποιήσαμε μία συνάντηση χρήσιμη και αναγκαία για όλους μας και περιμένουμε ανταπόκριση με πράξεις πλέον από το Υπουργείο Υγείας και την ηγεσία του.
Συνάδελφοι, είμαστε παρόντες και σε εγρήγορση για κάθε πρόκληση θετική ή αρνητική που μας αφορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Για το Δ.Σ. της
Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ         ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ